Valikko
Sulje

Rata

Rata


Joensuun alueen liukkaankelin ajoharjoittelurata Ylämyllyllä on rakennettu vuonna 1990. Alun perin radan liukasalueet olivat öljyllä liukastettavaa peltiä mutta nykyisin pellin sijasta alustana käytetään polyuretaania joka liukastetaan radan reunoilla sijaitsevien sadettimien avulla pelkällä puhtaalla vedellä.

Ennen ajokorttilain muutosta kesällä 2018 ajokorttiin tähtäävän koulutuskokonaisuuden aikana radalla käytiin kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran perusvaiheessa n. tunti oman opettajan kanssa, ja toisen kerran syventävässä vaiheessa autokouluopettajan ohjauksessa, ensisijaisesti kokelaan omalla autolla n. kaksi tuntia. Nykyisin liukkaankelin rataharjoittelun voi suorittaa myös simulaattorilla mutta ehdottomasti oikealla autolla ja oikealla radalla kokemus on jotakin aivan muuta kuin koneella suoritettuna.

Joensuun ajoharjoitteluradalla syventävään vaiheeseen sisältyi teoriaopetuksen osana turvahalliin tutustuminen. Hallissa voidaan konkreettisesti osoittaa mm. turvavyön käytön turvallisuushyöty sekä rullbil / ympäriajosimulaattorin että ns. törmäyskelkan avulla.

Hallitilassa on lisäksi kolariauto ja ulkona radan varrella toinen kolariauto, joilla molemmilla on oma onnettomuuskertomuksensa.

Esillä on myös kattava rengasvalikoima, joilla pystytään osoittamaan erilaisten renkaiden / rengasvaurioiden merkitys ajoturvallisuuteen.
Perusvaiheen opetusryhmän koko max. 6 autoa ja syventävän vaiheen ryhmäkoko max. 12 autoa.

 

Kuvagalleria